Direct naar procesdossier

Ongeveer drie (3) weken nadat u het oproepingsexploot heeft ontvangen van de gerechtsdeurwaarder, wordt uw procesdossier geopend. Om direct naar uw procesdossier te kunnen gaan, heeft u de inloggegevens nodig. Deze worden verstuurd naar het mailadres wat bij de gerechtsdeurwaarder bekend is. Dit mailadres staat vermeld in het oproepingsexploot van de gerechtsdeurwaarder. Controleer daarom of het mailadres juist is. Zo niet, neem dan snel contact op met de gerechtsdeurwaarder.

Inloggegevens aanvragen

Heeft u geen inloggegevens ontvangen? U ontvangt automatisch uw inloggegevens per e-mail. Dit gebeurt niet direct op de dag van de oproeping, maar pas (ongeveer) drie weken daarna. Want dan pas wordt uw zaak door de gerechtsdeurwaarder bij e-Court aangebracht. De inloggegevens worden gestuurd naar het mailadres dat in het oproepingsexploot staat vermeld. Controleer daarom of het mailadres in het oproepingsexploot juist is. Is het mailadres onjuist of onbekend? Neem dan snel telefonisch contact op met de gerechtsdeurwaarder (en niet met e-Court), om hem - in uw eigen belang - uw juiste mailadres door te geven.

Telefonisch contact

Indien u telefonisch contact wilt, neemt u dan contact op met de gerechtsdeurwaarder. Het telefoonnummer staat in het oproepingsexploot van de gerechtsdeurwaarder vermeld. Voor de volgende vragen en antwoorden dient u in eerste instantie contact op te nemen met de gerechtsdeurwaarder en niet met e-Court:
- Over welke facturen gaat het precies?
- Hoeveel moet ik betalen, zodat de procedure niet doorgaat?
- Ik heb al betaald;
- Ik wil in termijnen betalen;
- Ik wil wel betalen, maar ik kan niet.

Algemeen advies

In het algemeen adviseren wij om altijd - en zo snel mogelijk - telefonisch contact op te nemen met de gerechtsdeurwaarder.
De deurwaarder kan u als enige informatie geven, regelingen met u afspreken of in overleg met u nagaan of de procedure bij e-Court kan worden ingetrokken.
Het telefoonnummer van de gerechtsdeurwaarder staat in het oproepingsexploot vermeld.